В Рівненській громаді збільшать кількість камер відеонагляду

29-01-2022 Новини

28 січня в рамках роботи програми «Безпечне місто» провели чергову нараду щодо встановлення камер відеонагляду в Рівненській громаді. Про це написав на своїй сторінці у Фейсбуці міський голова Олександр Третяк.

«Одне із ключових завдань, яке я ставлю перед командою – розробка та реалізація роботи мережі камер відеоспостереження, які мають виконувати не лише оглядову функцію, а й чітко фіксувати та розпізнавати обличчя, номерні знаки та передавати цю інформацію оперативним службам. Відповідальність за впровадження та роботу нової системи покладено Департамент Муніципальної варти», - зазначив міський голова.

З 92 камер, які є на балансі міста, наразі працює 63 камери. Розширення цієї мережі передбачає роботу приблизно 450 одиниць техніки. Роботу зі встановлення та підключення нових камер у Рівному та Квасилові розділили на 4 етапи.

Перший з них завершили в 2021 році. Тепер понад 60 камер спостереження працює на основних дорогах міста, в’їздах та виїздах до обласного центру. В рамках другої та третьої черг планують збільшити кількість камер та розташувати їх поблизу навчальних закладів міста, садочків та інших громадських місцях, а також підключити до системи камери, розташовані приватними структурами

Крім того, Олександр Третяк дав доручення перевірити технічну справність камер, що вже працюють у місті й інтегрувати їх у нову систему, а також напрацювати пропозиції щодо роботи ситуаційного центру, де будуть оперативно реагувати на технічні збої та роботу камер у межах усього міста.

«Наше завдання – налагодити взаємодію між поліцією, працівниками служби з надзвичайних ситуацій, патрульними. Завдяки відеонагляду ми можемо відразу оцінити ситуацію, зв’язатися з необхідними службами й оперативно відреагувати на подію. Саме ця комплексна комунікація і є запорукою безпечної громади», - підсумував міський голова.