В Рівненській міській громаді 3 листопада стартує опалювальний сезон

02-11-2022 Новини

В Рівненській міській громаді 3 листопада розпочинається опалювальний сезон. Про це повідомив 2 листопада міський голова Рівного Олександр Третяк під час відеозвернення у Facebook, - пише Суспільне.

Розпорядження про старт опалювального сезону з 3 листопада підписав очільник Рівненської громади Олександр Третяк. Він зазначив, що після подачі теплоносія ще потрібно буде 3-5 днів, аби збалансувати роботу систем опалення.

«Третього листопада усі котельні Рівнетеплоенерго, Квасилівтеплоенерго, розпочинають опалювальний сезон для усіх категорій. Тобто це садочки, це школи, фактично – все місто. Дякую всім рівнянам, хто дбайливо ставився до енергоресурсів, у міру тих загроз, які ми мали. Це допомогло нам рухатися далі й більш впевнено входити в опалювальний сезон», - зазначив міський голова Рівного.

Він уточнив, що місто дотрималось постанови Мінрегіону, й оскільки до старту опалювального сезону спостерігали середньодобове пониження температури нижче +8 градусів, вирішили ввімкнути тепло.

«Всіляко і підтримує, і виручила погода. Ми до початку листопада змогли зекономити велику частку газу. Краще зараз, при температурі вдень 10-12 тепла, бути в такому режимі, ніж у лютому, при 12-15 градусах морозу, відчувати нестачу газу чи інших енергоносіїв», - додав він.

Олександр Третяк також зазначив, що початок подачі тепла дозволить зменшити навантаження на електромережі громади на 15-20%.