В Рівнераді вимагають спростування поширених у соцмережах публікацій про посадовців міської ради

13-01-2022 Новини

В соціальній мережі Фейсбук на сторінці «Stopcor_Rivne» (агенції з реклами в соцмережах) опублікували публікацію «Кишенькові кошти виконкому». У ньому автор звинувачує посадовців міської влади у безпідставному отриманні коштів за нібито бездоговірне використання приміщення, яке належить до комунальної власності Рівненської територіальної громади.

Автор зазначає, що його зацікавило у інформації, наданій управлінням комунальною власністю, нежитлове приміщення загальною площею 1072,4 кв. м за адресою в м. Рівне, вул. Гаргаріна, 57. Це майно включене до переліку об’єктів, які підлягають приватизації та вже підготовлене до приватизації, а автор вказує, що договір оренди на це приміщення відсутній. Також він зазначає, що доступу до переліку об’єктів, які належать до комунальної власності він так і не отримав від управління комунальною власністю.

Тож на сайті Рівнеради оприлюднили заяву, в якій вважають, що висновки, які робить автор статті, є надуманими та не відповідають дійсності. І називають викладений текст відкритим наклепом та брехнею.

У публічний заяві пояснюють, що нежитлові приміщення загальною площею 1072,4 кв. м на вул. Гагаріна, 57 – це частина приміщень першого поверху та підвал, і вони були виставлені на продаж на аукціоні. Жодних ремонтних робіт у них не проводилося.

На сайті Управління комунальною власністю у відкритому доступі розміщено перелік об’єктів, які належать до комунальної власності територіальної громади. Згідно переліку за цією адресою до комунальної власності належать приміщення загальною площею 1477,8 кв. м.

Приміщення заявлені на приватизацію площею 1072,4 кв. м в оренду не передавалися, а решта площ передані в орендне користування громадській організації «Спілка інвалідів з дитинства «Передзвін» та Укртелекому.

До того ж приміщення, яке показано на відео, не належить до комунальної власності. Воно має площу 108,4 кв. м, було приватизовано у 2007 році і перебуває у приватній власності.

З огляду на це, в Рівнераді вимагають від автора статті «Кишенькові кошти виконкому» негайно спростувати зазначену недостовірну інформацію в медіапросторі у такий самий спосіб, як і вона була опублікована та поширена.