В Рівному демонтували радянську самохідну установку біля пивзаводу

14-04-2022 Новини

14 квітня в Рівному демонтували самохідну артустановку. Про це повідомляє Суспільне з посиланням на Facebook секретаря Рівнеради Віктора Шакирзяна.

Напередодні на засіданні комісії з найменування вулиць вирішили позбутися символів радянської окупації у Рівному.

«Перший пішов! На цьому місці буде стояти наша українська техніка, яка захищала Україну від російських окупантів, а радянська САУ буде чекати створення музею радянської окупації чи краще сказати радянського мотлоху, на Пагорбі Слави», - написав Шакирзян.

Суспільне запитало рівнян, як вони реагують на таку ініціативу.

«Вже давно треба було це зробити, затягнулося це діло і так. Зараз історичний момент — демонтаж такого старого пам’ятника рівненського, який символізував радянську епоху победобєсія, і так далі. На цьому місці можна поставити пам’ятник якомусь видатному рівнянину. Наприклад, Оскару Сосновському, чиї скульптури по цілому світу. Копію його роботи якоїсь поставити, щось таке гарне, щоб тішило око, щоб це було естетично», - каже рівнянка Галина.

«Схвалюємо, вже треба було давно це зняти. Агресор є агресор і він нам не потрібен. Нашим Героям Небесної Сотні можна зробити тут пам’ятник, просто переробити, познімати ті букви й зробити хороший постамент», - сказав рівнянин Віктор.

Того ж дня установку справді перевезли на Пагорб Слави і символічно розвернули її у бік Москви.