В Рівному на хабарі викрили директора комунального закладу

16-05-2024 Новини

Рівненська обласна прокуратура за активної співпраці з керівництвом Рівненської міської ради сьогодні викрила посадовця, керівника одного з комунальних підприємств міста, який отримав неправомірну вигоду. Посадовця затримали у порядку ст. 208 КПК України. Наразі, вирішується питання повідомлення йому про підозру, обрання запобіжного заходу. Про це повідомляють на сторінці Рівнеради у Фейсбуці.

З цього приводу виконувач обов'язків міського голови Рівного Віктор Шакирзян зауважує, що співпраця з правоохоронними органами, зокрема з обласною прокуратурою в питанні боротьби з корупцією в комунальних підприємствах і закладах – це лише початок. Реформа діяльності міських комунальних підприємств включатиме чимало запобіжних заходів, які унеможливлять корупцію і розкрадання коштів громади.

«Я радий, що наша спільна робота з правоохоронними органами, зокрема з представниками обласної прокуратури, в питанні очищення міста від корупції, дала перші результати, ми плануємо надалі тільки посилювати таку співпрацю з правоохоронцями і виявляти тих, хто замішаний в різного роду корупційних діяннях. Всі посадовці, керівники управлінь, департаментів, комунальних підприємств і комунальних закладів міста мають розуміти, що в разі виявлення незаконної чи корупційної діяльності - їх ніщо не врятує від покарання, ніщо і ніхто не врятує. Це лише перші кроки на шляху до реформи роботи комунальних підприємств міста, які мають працювати прозоро і ефективно», - каже виконувач обов'язків міського голови Віктор Шакирзян.

Крім того, Віктор Шакирзян зауважує, що місто продовжуватиме практику проведення в закладах міста внутрішнього і зовнішнього фінансового аудиту, аби виявляти факти неефективного чи злочинного використання бюджетних коштів.

«Це була наша ініціатива, започаткувати таку практику, проводити внутрішній аудит того, як функціонує те чи інше наше комунальне підприємство, чи заклад. Маємо чітко усвідомлювати, наскільки ефективно витрачаються кошти платників податків і вживати відповідних дій. Зараз, коли ми намагаємось акумулювати максимум коштів на підтримку Збройних Сил України, ми не можемо допустити, аби кошти витрачались бездумно і тим більше, не можемо допускати корупції збоку чиновників і посадовців. Зібрані в результаті аудиту матеріали в разі виявлення порушень будемо тут же передавати правоохоронним органам. Тому, вкотре попереджаю керівників всіх рівнів – закривати очі на виявлені махінації ніхто не буде».

P.S. За даними ЗМІ, затримали директора КП «Рівненський трест зеленого господарства» став Олександра Кравчука.