В Рівному обговорили основні питання територіальної оборони

09-04-2021 Новини

Міський голова Рівного Олександр Третяк спільно з профільним заступником Юрієм Поліщуком зустрілися з військовим комісаром Рівненського обласного ТЦК та СП полковником Андрієм Наконечним та командиром в/ч А7032 полковником Олександром Цисьом.

Спільно обговорили зміни до законопроекту №4504 «Про територіальну оборону». У запропонованому законопроекті до керівного складу штабу територіальної оборони не входить очільник міста. Відтак, під час особливого періоду та інших передбачених Законом ситуацій ми не зможемо оперативно приймати ефективні рішення.

- Мені, як міському голові, надважливе питання територіальної оборони України. Зараз, як ніколи, воно потребує максимальної уваги з боку влади.

Впевнений, що підвищити рівень обороноздатності нашої держави можна завдяки створенню ефективної системи управління територіальної оборони, а також забезпечивши постійний рівень готовності та боєздатності сил, які залучаються до виконання таких завдань, - наголосив міський голова Рівного Олександр Третяк.

Профільний заступник міського голови Рівного Юрій Поліщук і сам був учасником бойових дій у 2014 році з моменту російської агресії в Луганській та Донецькій областях України. Тому з власного досвіду знає про важливість розгортання підрозділів територіальної оборони, а також їх постійній та дієвій підготовці.

Присутні обговорили питання можливості надання приміщень, а також фінансової та матеріальної допомоги;  формування на території громади окремих підрозділів, які будуть надавати допомогу у мирний час.

Вирішення всіх цих проблем та завдань можливе тільки у випадку налагодження конструктивної співпраці.

Про це повідомляє офіційний портал Рівненської міської ради.