В Рівному поговорили про безпеку дорожнього руху у Квасилові

01-07-2021 Новини

29 червня 2021 року в Рівному відбулося засідання Координаційної ради з питань безпеки дорожнього руху. На порядку денному розглядали 44 питання, серед яких були й ті, що стосувалися селища Квасилів.

Депутати Рівненської районної ради, які проживають у селищі, вимагали на координаційній раді заборонити рух великогабаритного транспорту на вулицях Давній, Богдана Хмельницького та Рівненській, а також затвердити схему організації дорожнього руху вулицями Квасилова.

Зауважимо, що перед засіданням координаційної ради з безпеки дорожнього руху, комісія з представників управління житлово-комунального господарства та управління транспорту виконавчого комітету Рівненської міської ради, патрульної поліції та староста Квасилова Віта Кисільова обстежували вулиці селища у декілька етапів.

До слова, проєкт організації дорожнього руху у Квасилові був затверджений та погоджений Департаментом патрульної поліції у Рівненській області ще у кінці 2018 року. Цим проектом і керувалися члени координаційної ради у прийнятті рішень.

Так, при в’їзді на вул. Давню встановлений знак 3.3. «Рух вантажних автомобілів заборонено». Саме тому члени координаційної ради з безпеки дорожнього руху не підтримали питання про заборону в’їзду великогабаритного транспорту (ВГТ) на вул. Давній у Квасилові, оскільки не було потреби дублювати вже прийняте рішення.

За результатами комісійного обстеження було виявлено, що згідно з проектом організації дорожнього руху у Квасилові рух великогабаритного транспорту дозволений на вул. Богдана Хмельницького, Рівненській, Перспективній, Молодіжній, Шкільній, Індустріальній та Соборній. Вулиця Рівненська – автомобільний шлях обласного значення Т-1801, тому приймати рішення по даній дорозі міська координаційна рада не уповноважена. Дорогу Т- 1801 обслуговує, ремонтує та утримує Служба автомобільних доріг у Рівненській області.

Крім того, питання влаштування тротуару на вул. Давній повинно вирішуватись не на рівні координаційної ради з питань безпеки дорожнього руху, а виноситись на розгляд сесійного засідання Рівнеради під час розподілення бюджету розвитку.

Наголошуємо, що Координаційна рада з питань безпеки дорожнього руху виносить рішення рекомендаційного характеру, які не повинні суперечити правилам дорожнього руху!

Про це повідомляє офіційний портал Рівненської міської ради.