В Рівному призначили головного архітектора. Він розповів, з чого почне

19-08-2021 Новини

Міський голова Рівного Олександр Третяк 19 серпня представив колективу нового начальника управління містобудування та архітектури, головного архітектора міста Дмитра Котлярова. Про це Олександр Третяк повідомив на своїй сторінці у Facebook. Дмитро Котляров розповів Суспільному, що планує зробити на посаді в першу чергу.

Чого чекає мер

Міський голова Олександр Третяк у своєму дописі зазначив, що Дмитро Котляров має багаторічний досвід у сфері архітектури та будівництва, а у місті є багато недопрацювань через відсутність головного архітектора у місті.

«Впевнений, що Дмитро Котляров зможе почати незворотні позитивні зміни у сфері будівництва, навести лад з незаконними забудовами та зробити впевнені кроки для створення європейського обличчя Рівного», – написав Олександр Третяк.

Дмитро Котляров пройшов усі етапи конкурсного відбору та призначений на посаду з 17 серпня, уточнила працівниця пресслужби Рівнеради Ольга Лірник.

Що каже новий головний архітектор

Коментуючи Суспільному першочергові задачі на посаді Дмитро Котляров розповів, що розпочав працювати над ними, бувши депутатом міськради.

«Ми провели аудит наявної містобудівної документації. Ще плануємо цьогоріч зробити мінімум шість детальних планів територій. Також у планах – підготувати усі вихідні дані для розробки комплексної схеми розвитку території громад, оскільки Рівне стало тепер тергромадою, а не просто містом», – розповів Дмитро Котляров.

Також він додав, що до розв'язання питання незаконної забудови у Рівному підходитимуть комплексно.

З чим прийшов на посаду

У декларації за 2020 рік, яку Дмитро Котляров подав 17 серпня й уточнив 19 серпня, зазначив, що має у спільній сумісній власності з дружиною квартиру та гараж. З 2017 року користується автомобілем Ford Fiesta 2006 року випуску. У графі про корпоративні права зазначив, що володіє 100% від загального капіталу ТОВ «Майстерня МОСТ». Корпоративні права в управління – не передані.

Декларуючи доходи, тоді ще кандидат на посаду зазначив, що в «Майстерні МОСТ» за основним місцем роботи заробив 78,4 тис. грн. В управлінні містобудування та архітектури отримав 14 тис. – гонорарів та інших виплат, у банкові 616 грн. – процентів. Також задекларував 41 989 грн., які отримала дружина як допомогу при народженні дитини.

Дмитро Котляров вказав, що має готівкою 305 тис. грн. та 26 тис. доларів. Ще 8 746 грн. має на банківських рахунках.

Що відомо

З 2014-го по 2016-й роки головним архітектором Рівного був Сергій Семенець. Він помер у квітні 2016-го через місяць після того, як у Зорі, де мешкав, його знайшли непритомним та з тяжкими травмами голови. Поліція версію про вбивство не підтвердила, зупинившись на тому, що трапився нещасний випадок.

Наприкінці червня 2021 року конкурс на посади головного архітектора, його заступника та керівника відділу генплану визнали таким, що не відбувся. На конкурс не подався жоден претендент.

30 липня цього року мер Рівного Олександр Третяк призначив Дмитра Котлярова виконуючим обов'язки начальника міського управління архітектури та містобудування.

Дмитро Котляров – депутат Рівненської міської ради восьмого скликання, представляє партію «Європейська Солідарність».

Також Дмитро Котляров є архітектором та співавтором детального плану територій правого берега Басівкутського водосховища, який скасував Рівненський окружний адміністративний суд у червні цього року.