В Рівному продовжують впроваджувати систему «Безпечне місто»

19-07-2022 Новини

19 липня в рамках роботи програми «Безпечне місто» відбувалася чергова нарада щодо встановлення камер відеонагляду у місті. До 2024 року в Рівному запрацює 500 камер відеоспостереження. Про це повідомляє офіційний портал Рівнеради.

Але діюча відеосистема «Безпечне місто» вже розкриває десятки злочинів та дозволяє оперативно виявляти правопорушення.

«Наразі працюємо над монтажем другої черги камер спостереження. З нової системи працює вже 66 камер, за місяць півтора – завершиться монтаж ще 138 точок. З цих камер 20 будуть розпізнавати обличчя, 78 – оглядові, решта – номері. Черговість встановлення камер та точки визнаємо спільного з правоохоронними органами, рятувальниками та іншими членами ради», - розповів міський голова Рівного Олександр Третяк.

Також експерти вивчають питання щодо роботи та експлуатації камер старої системи спостереження. Чимало техніки з цієї мережі потребує ремонту, а це – додаткові гроші. Втім, частину камер міський голова та присутні фахівці запропонували перемістити у громадські місця та охопити більші площі наглядом системи.

Відповідальність за впровадження та роботу нової системи покладено Департамент Муніципальної варти. Завдяки відеонагляду можна буде оцінити ситуацію, зв’язатися з необхідними службами і оперативно відреагувати на подію. Саме ця комплексна комунікація і є запорукою безпечної громади.

Звертаємо увагу, що програма реалізується за кошти міського бюджету, тобто платників податків.