В Рівному провели засідання координаційного штабу з підготовки до опалювального сезону 2023-2024

30-06-2023 Новини

Під час засідання озвучили основні роботи, які вже проводяться нашими теплогенеруючими підприємствами, комунальними структурами, а також управліннями міської ради. Обговорили забезпечення критичної інфраструктури резервним живленням на випадок проблем із електропостачанням. А також необхідність належного утримання генераторів.

Серед ключових проблем, які на сьогодні є у теплогенеруючих компаній, це борги за надану теплову енергію. Серед боржників і населення, і вищі навчальні заклади.

Відчувають комунальні підприємства і брак кадрів: водії, трактористи, механіки. Тож перед усіма поставлене ключове завдання – пошук нових працівників або ж перепрофілювання та розширення функцій існуючих.

Також представники комунальних підприємств наголошують на іще одній ключовій проблемі: різниці у тарифах, що, за їх словами, утруднює якісну підготовку до нового опалювального сезону.

Заступник міського голови Артем Ганущак звернув увагу на необхідність роботи різних галузей у розробці проектів, залученні грантових коштів у впровадження теплових насосів та альтернативних джерел енергії. Це, за його словами, допоможе максимально зменшити розмір витрат газу.

Про це повідомляє офіційний портал Рівнеради.