В Рівному розглянули чергову можливість побудови сміттєпереробного комплексу

05-10-2021 Новини

5 жовтня секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян разом з членами тимчасової контрольної комісії зустрілись з представники ТОВ «Група Компаній «САТЕР-ЕКОЕНЕРГО» та потенційними інвесторами, які готові побудувати у Рівному сортувальний комплекс і ТЕЦ, яка працюватиме на біомасі.

Подібні проєкти реалізовані у Відні, Стокгольмі. Для України це унікальний досвід, який Рівному пропонують як пілотний представники ТОВ «Група Компаній «САТЕР-ЕКОЕНЕРГО».

Зазначимо, що компанія ТОВ «ГК «САТЕР-ЕКОЕНЕРГО» є учасником українського ринку відновлюваної енергетики з 2019 року в ролі генпідрядника в будівництві промислових електростанцій, що працюють на відновлюваних джерелах енергії (ВДЕ).

З побудовою у місті Рівному сортувального комплексу та ТЕЦ має вирішитися проблема утилізації та перероблення відходів. Інвестори гарантують додаткові робочі місця, покращення екологічної ситуації, сплату податків у місцевий бюджет, обіцяють співпрацю з місцевими комунальними та бізнесовими структурами тощо.

На спорудження такого потужного комплексу потрібно приблизно 2-3 роки. Навантаження на бюджет міста буде нульове. Проте, Рівненська територіальна громада повинна забезпечити представників компанії земельною ділянкою та сировиною для переробки.

Представники компанії «САТЕР-ЕКОЕНЕРГО» сьогодні представили тристоронній Меморандум про співпрацю.

Секретар Рівнеради Віктор Шакирзян зазначив, що у Рівненській міській раді є тимчасова контрольна комісія для вивчення пропозицій щодо організації переробки побутових відходів. Після засідання цієї комісії буде прийняте рішення щодо подальшої співпраці.

Про це повідомляє офіційний портал Рівненської міської ради.