В Рівному розпочинають розробку Плану сталої мобільності

05-06-2024 Новини

Першим кроком у реалізації цього амбітного задуму стане аналіз мережі громадського транспорту. Для цього за сприяння громадянської мережі «ОПОРА» залучають спеціаліста з міської мобільності та транспортного планування Антона Гагена, - пише офіційний портал Рівненської міської ради.

Секретар Рівненської міської ради, виконуючий обовʼязків міського голови Рівного Віктор Шакирзян поспілкувався з фахівцем щодо перспектив зміни організації руху транспорту в нашому місті.

 «Рівне вже має чим пишатися. Адже саме ми – пілотне місто, яке розробляє і вже найближчим часом презентує стратегію безбар’єрності. Вона стане невід’ємною складовою Плану сталої мобільності нашого міста. Окрім того, наш комунальний транспорт у переважній більшості – низькопідлоговий, що значно полегшує користування, також залучаємо великомісткі автобуси, які стали успішною заміною мікроавтобусам, приводимо у відповідність до потреб та пасажиропотоків маршрути громадського транспорту. І це лише частина того, що вже зроблено. Чекаємо від пана Антона якісних та дієвих пропозицій, які допоможуть вже зараз навіть в умовах воєнного часу удосконалити нашу транспорту галузь. Вдячний ГМ «ОПОРА» за постійну підтримку та сприяння у залучені професійних експертів для розвитку та впровадження новацій у нашому місті», - наголосив Віктор Шакирзян.

Під час роботи в Рівному експерт вже ознайомився з роботою КП «Рівнеелектроавтотранс». А також візьме до уваги дослідження пасажиропотоку та кількості пільгових категорій населення, вивчить досвід співпраці з приватними перевізниками та особливості роботи комунального транспорту. Певні напрацювання планують презентувати за місяць.