В Рівному сформують Фонд захисних споруд

04-07-2022 Новини

4 липня відбулася нарада щодо стану захисних споруд у Рівненській громаді. За словами начальника Рівненського районного управління ГУ ДСНС України у Рівненській області Сергія Демидюка, необхідність у формуванні фонду захисних споруд громади пов’язана із частими обстрілами та бомбардуваннями об’єктів цивільної інфраструктури. Тому безпекова ситуація нині — це пріоритет на місцях.

За ініціативи міського голови Рівного створили робочу групу, яка опікуватиметься кількома напрямами.

«Перший – укриття та сховища у школах громади. Бо ж лише за їх наявності зможемо розпочати новий навчальний рік. Комісія вже обстежила школи, і завтра матимемо перший експертний висновок: де укриттів немає зовсім, де вони потребують ремонту чи облаштування, а також перший приблизний кошторис! Мова вже йде десятки мільйонів гривень. Зараз ми повинні привести до належного стану, вкласти міські гроші у сховища, які десятки років не використовувалися за призначенням, ніхто за ними не слідкував. Але ми мусимо привести їх до належного стану! І це не обговорюється! Це безпека наших дітей! А навчальний рік повинен розпочатися у всіх школах – наголошую на цьому», - зазначив Олександр Третяк.

Другий аспект роботи пов’язаний з безпекою всіх інших жителів громади. Для цього ще раз обстежать укриття, визначать ступінь захисту, який вони можуть надати, та візьмуться за подальшу адаптацію для комфортного перебування у них людей.

Нагадаємо, нині в громаді є 197 сховищ та укриттів. Іще 120 об’єктів подвійного призначення долучили до переліку після повномасштабного вторгнення росії на територію нашої країни.

Про це повідомляє офіційний портал Рівнеради.