В Рівному з’явиться нова комунальна установа

11-06-2021 Новини

На засіданні сесії Рівненської міської ради 10 червня депутати проголосували за створення комунальної установи «Агенція розвитку Рівного». Це неприбуткова установа, заснована на комунальній власності і підпорядкована виконавчому комітету Рівненської міської ради.

КУ «Агенція розвитку Рівного» має на меті підсилити всі міські управління і вони пліч-о-пліч, в рази ефективніше, працюватимуть над позитивними змінами в місті. І головне – така Агенції не буде тягарем для міського бюджету, як правило, адже такі інституції з 2-3-го року залучають в рази більше коштів, ніж міських бюджет вкладає в них.

Мета діяльності КУ «Агенція розвитку Рівного»:

- сприяти реалізації стратегії Рівненської територіальної громади, розробки її секторальних програм та проєктів щодо інноваційного розвитку громади;

- надавати аналітичну, дослідницьку, експертну підтримку цьому процесу;

- підвищувати рівень інституційної та організаційної спроможності органів виконавчої влади Рівненської ТГ, її закладів, установ та структур різних форм власності;

- налагоджувати партнерські відносини з міжнародними організаціями, містами, країнами з метою залучення кращого іноземного та українського досвіду, знань, ресурсів для реалізації та фінансування цих програм.

- Такі інституції відомі в Україні як «Агенції розвитку міста» або «Інститут міста». Вони функціонують в багатьох містах країни та є такими собі «мозковими центрами», які напрацьовують найкращі рішення для розвитку міст, зокрема, через вивчення досвіду інших міст – як українських, так і іноземних – і які стають вхідними воротами для залучення в місто численних нових програм, різного роду зовнішнього фінансування: матеріально-технічної допомоги, грантів, кредитів, в тому числі і допомагають залучати інвесторів, - розповів міський голова Олександр Третяк.

Про це повідомляє офіційний портал Рівненської міської ради.