В Рівному звільнили чиновника, якого нещодавно суд поновив на посаді. Підстава — його заява

06-09-2023 Новини

Звільнили директора департаменту економічного розвитку Рівнеради Володимира Липка, якого підозрюють в службовій недбалості під час закупівлі жиру для пунктів незламності на понад 1,2 млн. грн.

Розпорядження про звільнення Володимира Липка з посади директора економічного розвитку опублікували у Facebook міської ради 6 вересня. Документ підписав в.о. міського голови Віктор Шакирзян. Про це пише Суспільне.

Чиновника звільняють за згодою сторін з 15 вересня, підставою зазначили заяву Володимира Липка від 5 вересня. Від часу його поновлення на посаді через суд минуло менше місяця.

Чому Липка відсторонювали від посади

Директора департаменту економічного розвитку Рівнеради Володимира Липка Рівненський міський суд відсторонив від посади через підозру в службовій недбалості 28 липня.

За даними слідства, наприкінці 2022 року він уклав договір з приватним підприємцем на закупівлю 10 500 кг тваринних жирів для пунктів незламності. З бюджету на це виділили понад 1,2 мільйони гривень.

«Посадовець, діючи із злочинною недбалістю та всупереч інтересам служби, належним чином не організував прийом товару, не перевірив його кількість та якість. Правоохоронці під час досудового розслідування встановили, що департамент недоотримав майже 200 кг продукції, яку оплатив. Крім того, жири поставлені в пошкоджених упаковках, без маркування та з цвіллю на поверхні продукції», — інформувала 28 липня речниця обласної прокуратури Оксана Жужельська.

Справу розслідувала Поліція в Рівненській області. Посадовцю загрожувало позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом 4 250-12 750 грн.

Суспільне 28 липня зв'язувалося телефоном із Володимиром Липком. Ситуацію щодо відсторонення він не коментував, допоки з адвокатом не побудують стратегію захисту.

Потому захисник Володимира Липка Сергій Меркулов подав скаргу до суду. Колегія суддів Рівненського апеляційного суду її задовольнила. Згодом суд поновив на посаді чиновника. Рішення ухвалили 17 серпня.

Ухвала апеляційного суду не підлягала оскарженню. Після засідання своє поновлення на посаді Володимир Липко коментувати Суспільному відмовився.