Відсторонення міського голови Рівного: як на зміни реагують чиновники у мерії

29-08-2023 Новини

У Рівнераді чекають на офіційний лист з апеляційного суду з рішенням про відсторонення від посади Олександра Третяка. У понеділок, 28 серпня, він ще був на роботі, провів ранкові наради й низку зустрічей.

Суспільне побувало в міській раді у передобідню пору. У чиновників, яких там зустріли, запитали, як, на їхню думку, відсторонення мера може вплинути на роботу.

"Ніяк не буде впливати" — Лозовська

Наталія Лозовська запевнила, що ситуація з відстороненням Олександра Третяка від посади ніяк не позначиться на роботі управління культури і туризму, яким вона керує:

"Ніяк не буде впливати. Робота робиться щодня, колективи працюють, заклади культури працюють в штатному режимі. Працюємо і надалі".

"Працюємо далі" — Дядюсь

Заступник міського голови Рівного Микола Дядюсь, який курує галузь архітектури й будівництва, зазначив:

"Є закон, будемо працювати відповідно до чинного законодавства. Є рішення суду, рішення суду прийнято, працюємо далі".

"Вся команда працює" — Кузмічова

Заступниця міського голови Рівного Марина Кузмічова, яка відповідає за освіту, культуру й спорт у місті:

"Вся команда працює. Щойно поговорили з міським головою, проговорили всі заплановані дії, які ми планували, вони далі реалізовуються. Віктор Володимирович (секретар Рівнеради Шакирзян, — ред) абсолютно всі зміни підтримує, які ми плануємо робити. Тому все в плановому режимі продовжимо, всі абсолютно, кожен на своєму місці працювати".

Секретар — майбутній в.о. міського голови

Виконувати обов'язки міського голови, після усіх процесуальних процедур щодо відсторонення, буде секретар Рівнеради Віктор Шакирзян.

"Рівняни не відчують якоїсь незручності, дискомфорту. Думаю, що будемо намагатися це все впроваджувати. Основний напрямок — це Збройні сили України. Друге — це освіта, дітки йдуть до школи, перевіряємо усі сховища. Потім — цивільні сховища, які не були передані, маємо прийняти їх на баланс, відремонтувати. Що стосується опалювального сезону — теж важливий аспект. Маємо теж бути забезпечені автономними живленнями, тобто генераторами. І маємо закінчити ті всі проєкти, які ми почали робити".