Все будівництво у Рівному має відбуватися відповідно до чинного законодавства

05-02-2021 Новини

Для того, щоб у місті нарешті було вирішено проблему з хаотичною забудовою прийнято рішення проводити виїзні депутатські комісії, які б врегулювали це питання.

На попередньому засіданні було розглянуто декілька об’єктів, де є скарги від жителів щодо встановлення законності того чи іншого будівництва. А 4 лютого комісія виїхала безпосередньо на будівельні майданчики, щоб поспілкуватися із забудовниками та людьми.

Мова йде про два об’єкти: перший об’єкт – будівництво житлового будинку по вул. Дачна, 44, де люди отримали дозвільні документи. Проте, є підозра, що там планується будівництво не житлового будинку, а багатоповерхівки. Тому члени комісії досліджують усі документи та ведуть перемовини з забудовником, який у свою чергу пообіцяв, що тут реально буде збудовано житловий будинок.

Другий об’єкт – будівництво на вулиці Корольова, 15. У цьому випадку було продано право оренди на цю земельну ділянку, але з цільовим призначенням для громадської забудови. Забудовники, окрім громадської забудови хочуть побудувати і житлові приміщення. Тому мешканці цього району занепокоїлись. Зараз там обгороджений будівельний майданчик, проводяться земляні роботи.

- Відбулося живе спілкування, щоб розставити усі крапки над «і». Забудовники мають свою позицію, мешканці своє бачення. Тому ми, як влада, повинні зреагувати і врегулювати цю ситуацію. Наша позиція така – якщо цільове призначення земельної ділянки для громадської забудови, то там повинні будуватись лише громадські будівлі. Будівельники обіцяли врахувати думку людей та відповідно до чинного законодавства і діючих державних будівельних норм здійснювати своє будівництво, - наголосив заступник міського голови Рівного Олег Піщанський.

Далі члени комісії будуть контролювати, як забудовники виконують домовленості, які було озвучено під час виїзних засідань.

Про це повідомляє офіційний портал Рівненської міської ради.