Вулицю Шевченка в Рівному повністю відкриють для автотранспорту

10-11-2021 Новини

У вівторок, 9 листопада, Рівненський міськвиконком продовжив ще на три місяці дозвіл на роботу так званого Ярмарку – вуличної торгівлі на частині вулиць Шевченка, Сагайдачного, Полуботка, Пересопницькій, прилеглих до Центрального міського ринку. За цей час представники Ринку зроблять усе необхідне для відновлення руху автотранспорту вулицею Шевченка. Про це пише «7 днів».

Наразі ж, доки Рівненщина в «червоній зоні», торгівля на вулицях із лотків не ведеться.

Як стало відомо, схема одностороннього руху автотранспорту тією частиною вулиці Шевченка, що нині зайнята Ярмарком, уже розроблена та погоджена. Про це повідомив на засіданні виконкому головний архітектор міста Дмитро Котляров. Він наголосив, що вулиця буде відкрита для транспорту. Все необхідне для цього поступово робиться.

Усі ці роботи за власні кошти здійснює ТзОВ «Рівненський ринок», яке опікується центральним продовольчим базаром.

Деталі майбутньої трансформації прояснив заступник директора цього товариства Анатолій Маєвський:

– Зараз на вулиці Шевченка – два ряди торгових прилавків з обох боків дороги. Один ряд (той, що ближче до центрального ринку) залишається на своєму місці. Той, що нині ближче до «Моріону» і Будинку побуту, буде зміщений ближче до першого ряду. Між ними залишиться прохід для покупців шириною орієнтовно 3 метри. Звільнена сторона дороги буде відгороджена та відкрита для одностороннього руху авто. Іншими словами, дорога буде поділена навпіл: одна частина піде під торгівлю з реконструкцією і модернізацією, інша – під рух автотранспорту. З боку Моріону буде парковка уздовж тротуару.

Існуючі торгові місця ми модернізуємо, зробимо нові навіси, огорожу. Це буде ярмарок, як і раніше. Питання подальшого продовження роботи ярмарку ще обговорюється. Можливо, після оновлення дозвіл продовжать. Тут лише обладнаних 150 торгових місць і майже всі працюють сім’ями. Тому можна говорити, що там задіяно близько 250 людей. І це лише на вулиці Шевченка. Не можна їх залишати без роботи.

Між тим, міський голова Рівного Олександр Третяк наголосив, що це питання непросте, адже стосується долі людей.

– Можна махнути шаблею і прийняти категоричне рішення. Але ми вирішили діяти поступово. Продовжили ще на три місяці дозвіл Ярмарку. На вулиці Шевченка продовжується облаштування автомобільного руху. Дорогу звільнять, нанесуть розмітку, виконають інші необхідні роботи.