Як Рівненська міська рада відстоює історичну будівлю в центрі міста

15-03-2021 Новини

Фото «РівнеРетроРитм»

Міська рада працює над збереженням історичної будівлі на вулиці 16 Липня, 59. А також пропонує спільно з громадою визначити, якою має бути її подальша доля.

- Так, впродовж місяця було зроблено те, що не вирішувалося більше двох років: створено комісію та направлено позов до суду щодо розірвання договору, а що найголовніше - проведення відновлення майна орендарем, - говорить міський голова Рівного Олександр Третяк. - Це моя принципова позиція, а також позиція нашої команди, щоб цю будівлю було збережено.

Як це відбувалося?

• 23 лютого міський голова Рівного доручив створити Комісію щодо комплексного обстеження нежитлової будівлі за адресою вул. 16 Липня, 59 та надати пропозиції щодо подальшого її використання.

• Комісія звернулася до Управління містобудування та архітектури і ДАБІ за підтвердженням чи спростуванням проведення будівельних робіт приміщення, яке перебуває в користуванні ТОВ «Русана Плюс».

• Управління містобудування та архітектури встановило, що орендарем були проведені будівельні роботи, а саме:

- демонтаж внутрішніх несучих стін та міжповерхового перекриття;

- часткову заміну дерев’яних конструкцій кроквяної системи;

- встановлено металеві підпірні конструкції для підтримування покрівлі.

• Управління ДАБІ також підтвердило, що в Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва відсутні відомості про набуття права «Русана Плюс» на виконання будівельних робіт.

• Управління містобудування та архітектури повідомило, що містобудівні умови та обмеження для проектування об’єкту будівництва за адресою вул. 16 Липня, 59 не надавалися.

• На засіданні комісії від 10 березня 2021 року прийнято рішення Управлінню комунальної власності звернутися до суду з позовною вимогою про розірвання договору оренди, укладеного між Управлінням комунальної власності Рівненської міської ради та ТОВ «Русана Плюс». А також зобов’язати орендаря відновити будівлю на вулиці вул. 16 Липня, 59 згідно технічного паспорту, до стану придатного до експлуатації.

• 11 березня Управлінням комунальної власності подано позовну заяву про розірвання договору оренди з вимогою проведення відновлення майна. І цього ж дня депутатський корпус одноголосно відмовився віддавати в оренду землю на вул. 16 Липня, 59.

Про це повідомляє офіційний портал Рівненської міської ради.