Які рішення прийняли на сесії Рівнеради 11 травня

12-05-2023 Новини

11 травня під час сесії Рівненської міської ради депутати затвердили зміни до бюджету. А саме розподілили понад 22 мільйони гривень з перевиконання бюджету. Про це повідомляє офіційний портал Рівнеради.

Зокрема:

- додали 2 мільйони обласному бюджету на надання рівнянам соціальних послуг в інтернатних закладах;

- виділили 1 мільйон гривень на програму «Турбота» в частині виплати матеріальних допомог родинам загиблих Героїв при похованні, пораненим захисникам, особи з соціально вразливих категорій;

- ще 1,3 мільйона – на програму відпочинку та оздоровлення дітей Рівненської громади, які мають інвалідність і не можуть перебувати у відповідних закладах самостійно, та майже 1,5 мільйона на завершення капітального ремонту приміщення Центру «Крок»;

- виділили 1 мільйон гривень на реконструкцію пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобильської катастрофи» з благоустроєм прилеглої території у Рівному;

- програма «Енергодім – Рівне» на 2021 - 2023 роки отримала 10 мільйонів гривень, а програма енергозбереження «Тепле місто» - 2,885 мільйона гривень;

- також спрямували кошти на завершення ремонтів навчальних закладів.

Крім того, депутати підтримали кілька питань, які мають пришвидшити цифровізацію громади:

- Послуга «єМалятко» невдовзі буде доступною в Рівненському міському пологовому будинку. За допомогою «єМалятко» можна замовити усі потрібні послуги для малят та їх батьків одразу в міському пологовому будинку. Зокрема, це й отримання свідоцтва про народження дитини.

- Проголосували питання «Про створення пересувного віддаленого робочого місця адміністраторів Центру надання адміністративних послуг у місті Рівному з використанням портативного робочого комплексу «Мобільний кейс»». Тобто працівники ЦНАПу виїжджатимуть, наприклад, додому до людини з інвалідністю чи пенсіонера та таким чином наблизять адмінпослуги до населення громади.

- Депутати затвердили Програму цифрового розвитку Рівненської міської територіальної громади на 2023-2025 роки. Вона спрямована на вирішення завдань подальшого розвитку місцевого самоврядування та інформаційної інфраструктури громади, в інтересах зростання економіки громади на основі застосування сучасних інформаційно-комунікаційних технологій, засобів цифрової трансформації та комп'ютерних програм, забезпечення прозорості діяльності органів публічної влади, надання послуг.

Також прийняли зміни до чинного Положення щодо публічних консультацій з громадськістю з питань, віднесених до компетенції Рівненської міської ради та її виконавчих органів.

Відтепер є можливість проводити публічні консультації, опитування мешканців тергромади в електронному форматі за допомогою платформи електронної демократії e-DEM.

Цим, у тому числі, займатиметься Департамент цифрової трансформації та забезпечення надання адміністративних послуг.