З 1 серпня у Рівному зростає вартість проїзду в громадському транспорті

28-07-2022 Новини

28 липня члени Рівненського виконавчого комітету на позачерговому засіданні затвердили рішення про зміну вартості проїзду у маршрутних таксі та тролейбусах. Про це повідомляє офіційний портал Рівнеради.

«14 гривень за проїзд у маршрутці і 10 за проїзд в тролейбусі – це рішення не є популярним, але воно назріло, тобто є необхідним. Це найменші економічно обґрунтовані тарифи, тому прошу до нього поставитись з розумінням», - сказав начальник управління транспорту і зв’язку Василь Сливка.

Міський голова Рівного Олександр Третяк зауважив, що підняття вартості проїзду не уникнути. Проте наголосив, що наразі варто трохи «знизити» пропоновані варіанти.

«Так, пальне стало дорожчим, але воно дешевше, аніж вказано в розрахунках. Та й на заправках його достатньо. Тому не бачу необхідності аж так піднімати вартість проїзду. Пропоную зупинитися на 12 гривнях для маршруток і 8 для тролейбусів. Це дасть можливість рухатись вперед, і водночас не вдарить по рівнянам», - наголосив міський голова.

Таку пропозицію підтримали і члени міськвиконкому.

Тож, із 1 серпня вартість однієї поїздки у маршрутному таксі становитиме 12 гривень, а в тролейбусі – 8 гривень. Вартість місячного проїзного квитка на тролейбус становитиме 300 гривень.