Заступниця Кузмічова звільнилась. Соратники кажуть — через анонімки

22-09-2023 Новини

Услід за звільненим міським головою Олександром Третяком пішла з посади його заступниця з гуманітарних питань Марина Кузмічова. Вона сама написала заяву на звільнення. Її соратники кажуть, що це сталося через анонімки, - пише «Рівне вечірнє».

Імунітет від звільнення Марині Кузмічовій гарантувала приналежність до партії «Голос». Одразу після місцевих виборів у 2020 році ця партія увійшла до коаліції Третяка й Шакирзяна у міській раді. Умовою входу в коаліцію більшості було саме призначення її на посаду заступника міського голови.

До свого призначення Кузмічова була керівницею благодійного фонду «Серце дітям України». Фонд активно залучав кошти європейців для ремонту в лікарнях та купівлі медичного обладнання. Саме зв’язки з європейськими благодійниками й використовувала на посаді Марина Кузмічова, яка активно залучала кошти для ремонту їдалень та туалетів у школах. Про виконані роботи вона звітувала у соціальних мережах. Однак з червня офіси європейських благодійників почали засипати листами невідомі. У цих листах вони намагалися всіляко очорнити заступницю міського голови та переконати міжнародних партнерів, що рівненським дітям у школах непотрібні нові санвузли та їдальні. З часом ситуація зайшла настільки далеко, що заступниця не витримала й звільнилася.

— Відбулась серія чергових атак на моїх партнерів, котрі підтримували роками нашу громаду, — пише Марина Кузмічова у соціальній мережі. — Ці дії коштуватимуть закриття усіх, напрацьованих мною, соціально важливих проєктів — ремонти санвузлів, ремонти відділень у лікарнях, утеплення закладів, ремонти укриттів, ремонти підліткових клубів, оновлення їдалень, придбання медикаментів для ВПО. Всі проєкти, котрі я здійснювала принципом спільнокошт (поєднання коштів платників податків і позабюджетних джерел фінансування) — знищили. За всім стоїть певна політична сила, здогадуюсь, яка. Та озвучувати свої здогадки я не маю права, бо доказів, звісно, у мене бракує.

Лідер фракції «Голос» у міській раді Роман Денисюк підтверджує, що через анонімки їхню представницю вижили з посади. Однак він не готовий спрогнозувати, хто тепер займе місце заступника з гуманітарних питань в Рівному. Усе має вирішитися під час сесії Рівненської міської ради, яка відбудеться наприкінці вересня.