«Завтра я вже безробітна»: заступниця мера Рівного прокоментувала своє звільнення

18-09-2023 Новини

Заступниця міського голови Рівного з гуманітарних питань Марина Кузмічова заявила про звільнення з посади, про це вона написала у своєму Facebook у вечір неділі, 17 вересня. Пояснила це «політичною боротьбою», яка досягла «вищого ступеня абсурду» й зачепила проєкти, які вона втілювала, зокрема, й з допомогою міжнародних донорів. Хоч наприкінці допису зазначила, що офіційною причиною просить вважати «низьку заробітну плату».

18 вересня Марина Кузмічова погодилась відповісти на п'ять питань Суспільного, але лише в текстовому режимі.

— Чи рішення назріло швидко, чи до цього ви йшли якийсь час?

— Рішення далось важко, адже слово «здалась» нависло наді мною. Крутилось це рішення вже протягом місяця.

— Чи пов'язано це зі звільненням з посади міського голови Олександра Третяка?

— Ні, я не пов'язую це рішення з Третяком. Це мій вибір. Можливість працювати далі мені дали. Але є багато передумов до складання повноважень.

— Ви завуальовано натякаєте на причини, які напряму на це вплинули великою мірою. Як журналісти мусимо спитати про конкретику.

— Щодо довіри до дій правоохоронних органів, саме у цій справі, я висловилась у дописі. Сподіваюсь я помилилась, тому, наразі, я не коментуватиму щодо заяви. Поспостерігаю.

— Чи подали ви офіційно заяву? Якщо так, то чи погодили і чи, можливо, відмовляли?

— Заяву подала, все підписано. Завтра я вже безробітна

— Де ви себе знайдете після цього?

— Питання відкрите, після такого розмаху викликів, різноманітних сфер діяльності, цікавих задач і пошук їх рішень, після наявності такої величезної команди (і там багато профі, яких суспільство недооцінює) – знайти альтернативу буде складно. Наразі пауза. Час на переосмислення. Далі побачимо.

Хто така Марина Кузмічова

До місцевих виборів 2020 року Марина Кузмічова була головою правління БО «Серце дітям України», яка займається підтримкою лікарень та спецзакладів, проводить там ремонти та закуповує медобладнання. Також пацієнтам допомагають ліками.

Кузмічова на виборах пройшла у міськраду п'ятою від партії «Голос». На посаді заступниці мера її затвердили депутати 24 грудня 2020 року. Вона курувала освіту, культуру й спорт у місті.